Sinds 1971 (2021 = 50 jaar) jaar wordt restaurant Sint-Joris op de Markt in Brugge uitgebaat door dezelfde familie.
In 2013 werd het interieur van het historische pand volledig gestript en opnieuw opgebouwd. Achter de typische gevel en onder de 13de eeuwse moeder- en kinderbalken ontdek je een hedendaags interieur met veel hout en warme tinten, die voor de gezellige sfeer zorgen.
Enid en Joeri en hun team heten u welkom!
De artisanale keuken is echt Belgisch. Gerechten als Vlaamse stoofkarbonades, Ribbetjes Jan Breydel, Gehaktballetjes Viven zijn bereid met deze Belgische bieren: Brugse Zot, 'Viven', 'Kriek Boon'
Cote a l'Os, Entrecote, Chateaubriand, Joeri kruidt het vlees fantastisch lekker en grilt het op de BIG GREEN EGG .
Mosselen (als ze op zijn best zijn, dus tijdens de mosselmaanden), garnaalkroketten, witloof met ham in de oven, sliptongetjes,....
ST J Burger : een topper! 100 % rundsburger in een broodje, rauwkost, pittige saus en frietjes
Nieuw: Pulled Porc Burger = Burger van traag gegaard varkensvlees.
Er zijn wekelijks wisselende suggesties.
Ook kan je in Sint-Joris terecht voor een verzorgd lunchgerecht (huisgemaakte quiches en pasta's, croques 'van het platteland', salades, artisanale kaas-en garnaalkroketten), een apero/drankje, een verzorgde tapa, een deuggdoende koffie, een lekkere wafel, pannenkoek, stuk taart.
Voor het bereiden van onze gerechten wordt er enkel gewerkt met kwalitatieve streekproducten van lokale boeren en leveranciers, zoals het vlees van Natuurvlees Dobbelaere te Damme.
Zoekt u een locatie voor een ontbijt, lunch of diner voor uw gezelschap of groep? Sint-Joris biedt plaats tot 90 personen.
Ontdek een eerlijk en lekker restaurant in het hart van de werelderfgoedstad.
Onze prachtige privé zaal Aan de Reien is te huur, per halve dag, per dag,...
Groeten van Enid en Joeri
Â